Кутовий сказав, що дозволить виробляти 100 мільйонів тонн зерна на рік

Кутовий сказав, що дозволить виробляти 100 мільйонів тонн зерна на рік

Укрінформ
Для розв’язання світової продовольчої кризи та нарощування об’ємів виробництва зерна вкрай важливими є питання відновлення та розвитку зрошувальних систем в Україні.

Про це у своєму виступі на Глобальному форумі з продовольства і сільського господарства "Сільське господарство і Вода - ключ до забезпечення світової продовольчої безпеки" заявив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий. 

«Згідно висновків ФАО, Україну віднесено до числа держав, які в перспективі можуть стати світовими продовольчими донорами. За умови відновлення та розвитку зрошувальних систем, Україна матиме можливості для нарощування виробництва зерна до 100 млн т на рік та для збільшення продовольства в обсягах, достатніх для 400-500 млн людей», - зазначив Кутовий.

Під час конференції «Стійке зростання - фактори успіху та стратегічні варіанти для сільгоспмашинобудівного сектору України» він повідомив, що Україна буде всебічно підтримувати розвиток локального виробництва сільськогосподарської техніки. «Зараз Україна являє собою перспективний майданчик для сільськогосподарського машинобудування. Тому закликаю міжнародних виробників техніки та інвесторів розширювати та переносити своє виробництво в Україну. Адже для цього у нас є усі умови – зручні технічні території, підготовлені інженери та фахівці, стабільний попит на продукцію цього сегменту», - розповів міністр.

Окрім того, керівник Мінагрополітики зустрівся з комісаром ЄС з питань охорони здоров'я та безпеки харчових продуктів Витянісом Андріукайтісом. З єврокомісаром було домовлено про проведення спільних заходів щодо боротьби з АЧС, активно взаємодіяти в питаннях ветеринарії та фітосанітарії.

Плідною виявилася зустріч очільника українського міністерства з Федеральним міністром з питань продовольства та сільського господарства Крістіаном Шмідтом, у ході якої сторони відмітили ефективну співпрацю в рамках Українсько-Німецького Аграрного Комітету та важливість розвитку двосторонньої співпраці в рамках міжнародних проектів, зазначили у відомстві.

«Важливими для нас питаннями у співпраці з Німеччиною залишаються залучення інноваційних технологій в агропромислове виробництво, забезпечення європейських стандартів якості та безпеки продуктів харчування, питання біоенергетики», - повідомив Кутовий.

Довідка: Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий взяв участь у Глобальному форумі з продовольства і сільського господарства, який відбувся у Берліні в рамках Міжнародної агропромислової виставки «Зелений тиждень». Міністр виступив на Глобальному форумі «Сільське господарство і Вода - ключ до забезпечення світової продовольчої безпеки», представив інвестиційну привабливість України під час конференції «Стійке зростання - фактори успіху та стратегічні варіанти для сільгоспмашинобудівного сектору України», зустрівся з єврокомісаром та міністром Німеччини, провів низку двосторонніх переговорів з міністрами Індії, Аргентини, Литви, Латвії, Чехії, Угорщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-