В Енергоатомі запрацювала Місія техпідтримки Всесвітньої асоціації операторів АЕС

В Енергоатомі запрацювала Місія техпідтримки Всесвітньої асоціації операторів АЕС

Укрінформ
З 23 по 27 січня Всесвітня асоціація операторів АЕС (ВАО АЕС) проводить Місію технічної підтримки (МТП) в НАЕК "Енергоатом" за тематикою "Краща світова практика з обліку подій низького рівня (ПНР)".

В ході програми експерти з Вірменії, Болгарії та Словаччини, а також Секретаріату ВАО АЕС обміняються з колегами з українських АЕС досвідом з ідентифікації, реєстрації та класифікації подій низького рівня на атомних електростанціях, повідомляє прес-служба "Енергоатому".

"Хоча програма і присвячена подіям низького рівня, або, як ми їх ще називаємо, малозначущим подіям, але багаторічний досвід роботи на АЕС підказує, що у нас не може бути малозначущих подій. Будь-яка дрібниця, якій не було приділено належної уваги, може в подальшому спричинити дуже серйозні наслідки. Думаю, що у нас і у наших зарубіжних колег накопичено великий досвід в сфері обліку малозначущих подій і нам є про що поговорити, і чим поділитися", - зазначив директор з виробництва Енергоатома Юрій Шейко.

Він нагадав, що корпоративна перевірка ВАО АЕС, що проходила в Енергоатомі в 2015 році, не виявила напрямків для поліпшення у сфері обліку малозначущих подій, проте думка, що цій темі необхідно приділяти більше уваги, все ж прозвучала.

Всесвітня асоціація організацій, що експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС, WANO), об'єднує всіх операторів АЕС світу. Вона сприяє обміну досвідом експлуатації АЕС для того, щоб члени Асоціації могли працювати спільно для досягнення найвищого рівня безпеки та надійності при експлуатації своїх атомних станцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-