Кубів каже, що скасували майже 15 тисяч радянських ГОСТів

Кубів каже, що скасували майже 15 тисяч радянських ГОСТів

Укрінформ
У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі планують й надалі скорочувати кількість дозвільних документів з метою полегшення діяльності бізнесу.

Про це під час семінару, присвяченому розвитку інвестиційного та експортного потенціалу регіонів, на тему: "Економічний розвиток регіонів: стратегія та інструменти залучення інвестицій та підвищення експортного потенціалу", сказав перший віце-прем’єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У 2017 році ми плануємо продовжити масштабну дерегуляцію. Ми плануємо скорочувати кількість дозвільних документів: податкових, митних, валютних обмежень. Також, плануємо перевести в електронну форму процес одержання не менше 80% дозволів, ліцензій", - сказав Кубів.

Він зазначив, що урядом уже було зроблено ряд кроків, для зняття бар'єрів, які заважали бізнесу розвиватись, а саме: була скорочена кількість видів сільськогосподарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, їх було 56, а на сьогодні лишається 30. Також були скорочені строки реєстрації бізнесу з 5 до 1 дня. "Була скорочена обов'язкова сертифікація на 90% товарів, та були скасовані карантинні сертифікати, які коштували бізнесу 2 млрд грн у рік. Також, було скасовано близько 15 тисяч радянських ГОСТів",- зауважив Кубів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-