У Гройсмана роз’яснили зміни в УЗ: рішення стосовно компанії прийматиме уряд

У Гройсмана роз’яснили зміни в УЗ: рішення стосовно компанії прийматиме уряд

Укрінформ
Кабмін, згідно чинного законодавства, був раніше і залишається далі органом, який управляє корпоративними правами держави стосовно Укрзалізниці.

Відповідне роз’яснення розмістив у Фейсбуці міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко.

"Цю функцію Кабмін виконує по відношенню до цілого ряду стратегічних для держави підприємств. Тому інформація про нібито перепідпорядкування Укрзалізниці від Мінінфраструктури до Мінекономіки не відповідає дійсності", - заявляє він.

"Що стосується суті прийнятого рішення, то досі частина функцій, пов’язаних з управлінням цією компанією, була делегована Кабінетом міністрів до Міністерства інфраструктури. Своїм рішенням у середу Кабмін лише відкликав ці делеговані функції. Відтепер всі рішення стосовно управління компанії і її звітності будуть прийматись не Мінінфраструктури одноосібно, а Кабінетом міністрів, який є колегіальним органом. На Мінекономрозвитку покладено лише повноваження з підготовки проектів таких рішень", - додає Саєнко.

За його словами, "надзвичайно важливо в умовах реформування такої потужної і складної компанії як Укрзалізниця мінімізувати будь-які ризики суб’єктивізму у прийнятті рішень, тому зміни до Статуту компанії однозначно підвищать прозорість у її роботі".

"Хотів би також відзначити той факт, що на відміну від 2015 року, який Укрзалізниця закінчила зі збитком біля 16 млрд грн, у 2016 році компанія після приходу нового менеджменту отримала уже декілька сотень мільйонів прибутку. Це дає підстави сподіватись, що у 2017 році завдяки продовженню розпочатих в компанії реформ Укрзалізниця продемонструє подальший прогрес", - прогнозує міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-