Основою пенсійної реформи могла б стати трирівнева система - Розенко

Основою пенсійної реформи могла б стати трирівнева система - Розенко

Укрінформ
Трирівнева пенсійна система може стати основою для проведення подальшої реформи у цій сфері в Україні.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко під час зустрічі з директором Регіональної місії USAID Сюзанною Фріц, повідомляє Урядовий портал

"Я вважаю, що в цілому ідеологія розвитку трирівневої пенсійної системи, яка передбачає введення накопичувального рівня і розвиток недержавного пенсійного страхування, і може стати прекрасною основою для проведення подальшої пенсійної реформи в Україні", - сказав віце-прем'єр.

За його словами, потрібно відійти від локальних дискусій, які не мають довгострокового ефекту (підвищувати чи не підвищувати пенсійний вік чи страховий стаж, змінювати чи не змінювати формулу розрахунку пенсії), а працювати над стратегічним баченням розвитку пенсійної системи.

Він зауважив, що чинним урядом до Верховної Ради поданий законопроект №4608, який визначає правила гри у накопичувальній системі і недержавному пенсійному страхуванні та передбачає певні кроки щодо наведення порядку в солідарній системі, зокрема очищення Пенсійного фонду від невластивих йому соціальних виплат.

Основною проблемою у солідарній системі пенсійного забезпечення Розенко назвав недостатні надходження до бюджету Пенсійного фонду через тінізацію економіки та несплату соціальних внесків. 

"Окрема дискусія, безперечно, стосується реформування солідарного рівня пенсійного забезпечення і протягом 2-3 місяців ми плануємо допрацювати і розглянути відповідні законопроекти в уряді", - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-