Shell виставив на продаж 17 заправок в Україні

Shell виставив на продаж 17 заправок в Україні

Укрінформ
Компанія "Інвест-Регіон", що входить в "Альянс Холдинг" (управляє мережею АЗС Shell), виставляє на продаж 17 станцій Shell і дві земельні ділянки під АЗС в дев'яти регіонах України.

Про це йдеться в презентації пропозиції компанії, передає OilNews.

"Згідно з презентацією, компанія має намір продати дві АЗС у Запорізькій області (м. Запоріжжя, м. Бердянськ), одну АЗС у Дніпропетровській (м. Марганець), три в Київській (по одній в м. Сквира, с. Кривошиїнці і в с. Митниця), дві в Херсонській області (с. Білозерка і с. Чонгар), одну в м. Покровськ (Донецька обл.) і одну в Миколаєві", - пише видання.

Крім того, компанія має намір продати по дві АЗС у Хмельницькій (с. Копистин і в с. Довжок) та Львівській областях (м. Львів, с. Дубина Сколівського району) і три станції у Харкові. Відзначимо, що також на продаж виставлені дві земельні ділянки під АЗС у Волинській (Любомльський район) та Миколаївській (с. Крива Балка Миколаївського району) областях.

З виставлених на продаж станцій 11 діючих, три закриті і три перебувають на стадії незавершеного будівництва.

Співрозмовник OilNews в компанії пояснив, що продаж АЗС – це звичайний процес оптимізації роботи мережі і те, що на продаж виставлено 17 АЗС, абсолютно не означає, що всі вони будуть продані відразу. У планах на 2017 р. продати близько п'яти станцій. За його словами, минулого року компанія продала дві АЗС, а позаминулого – шість.

Зазначимо, що українська мережа АЗС Shell з 2014 р. скорочується. 22 АЗС мережі були зупинені в анексованому Криму в березні 2014 р. Ще чотири станції опинилися на окупованій території Донецької області. Дві АЗС Shell у Вінницькій та Хмельницькій областях були продані, і почали роботу під брендом "Народна" в квітні 2015 р. Нарешті, шість АЗС у Львівській, Харківській, Київській, Житомирській та Хмельницькій областях перейшли під контроль "БРСМ-Нафти" в травні 2015 р.

У 2006 р. Shell створила в Україні спільне підприємство з НК "Альянс Україна", що володіє мережею АЗС. В даному СП Shell належить 51% акцій (керуючий партнер). "Альянс Ойл Україна" є 49-процентним акціонером і постачальником палива для мережі АЗС. Мережу в Україні на сьогоднішній день налічує 136 АЗС у 18 областях. У 2014 р. НК "Альянс Україна" була поглинена російською "Независимой нафтовою компанією" (ННК) Едуарда Худайнатова в рамках придбання всього бізнесу "Групи Альянс". Російські ЗМІ стверджують, що ННК афілійована з ВАТ "Роснефть".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-