Виконавча служба досі

Виконавча служба досі "тримає" 2,6 т бурштину-конфіскату – Держсховище

Укрінформ
Державна виконавча служба у Рівненській області досі не спрямувала в дохід держави 2561,17 кг бурштину, який був вилучений під час спецоперації Міністерства внутрішніх справ та Державної фіскальної служби  3 серпня 2015 року.

Про це повідомила у коментарі Укрінформу заступник директора Державного сховища дорогоцінних металів та дорогоцінного каміння України Катерина Яценко.

За її словами, каміння з 4 серпня 2015 року досі зберігається в Держсховищі як посилка.

«Підставою для зарахування цього бурштину в дохід держави є рішення суду та виконавчий лист. На даний момент ми не отримали жодних документів від Державної виконавчої служби», - сказала вона.

Яценко розповіла, що в Держсховищі зі ЗМІ дізналися про рішення Рівненського міського суду від 11 квітня 2016 року, відповідно до якого конфіскований бурштин має бути спрямований у дохід держави.

Заступник директора Держсховища пояснила, що конфіскований правоохоронцями бурштин наразі не можна  продати, а виручені кошти спрямувати до Держбюджету, оскільки він не зарахований до Держфонду дорогоцінних металів та дорогоцінного каміння. Для цього необхідний виконавчий лист.

У свою чергу начальник Управління виконавчої служби у Рівненській області Ріта Назарчук відмовилася коментувати ситуацію. «Ви не є стороною виконавчого провадження і я не маю права надавати вам інформацію. Я не буду з вами обговорювати це питання», - сказала вона.

Як повідомлялося, 3 серпня 2015 р. у Рівному відбулася спецоперація МВС та ДФС із затримання мікроавтобуса з 2,6 т бурштину, що готувався до вивезення за кордон. Тоді міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав у Facebook, що його вартість, за попередньою оцінкою, сягає близько 3 млн доларів. Водночас у рішенні Рівненського міського суду йшлося, що фахівці Державного гемологічного центру оцінили 2561,17 кг бурштину у 135 тис. 857 доларів.

Водночас, за інформацією журналістів, серйозні фігуранти цієї справи не понесли відповідальність. Натомість був покараний інший чоловік, який уклав угоду з прокурором про визнання вини і на якого було накладено штраф у розмірі 17 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-