Зростання видобутку в США «обвалює» нафту

Зростання видобутку в США «обвалює» нафту

Укрінформ
Ціни на нафту розгорнулися в мінус під час вечірніх торгів у середу, оскільки прогноз зростання видобутку в США переважив оптимізм ОПЕК відносно зниження надлишку пропозиції на світовому ринку в 2017 році.

Про це повідомляє Рейтер.

Фючерси на нафту сорту Brent опустилися на 1,71 відсотка до $54,52 за барель. Ф'ючерси на американську нафту WTI до цього часу торгувалися біля позначки $51,54 на 1,79 відсотка нижче попереднього закриття.

Видобуток сланцевої нафти в США може перервати тримісячний період спаду в лютому і вирости на 40,750 барелів на добу до 4,748 мільйона барелів на добу, повідомило напередодні Управління енергетичній інформації США (EIA).

Зростання видобутку в США може нівелювати ефект від глобального нафтового пакту про скорочення видобутку, вважають аналітики.

Члени Організації країн-нафтоекспортерів (ОПЕК) на початку грудня домовилися понизити виробництво на 1,2 мільйона барелів на добу до 32,5 мільйона барелів на добу заради відновлення балансу на світовому ринку і підтримки цін на сировину.

До угоди, що офіційно вступила в силу 1 січня, приєдналися і великі добувачі поза клубом, разом з Росією.

ОПЕК у середу понизив прогноз експорту з держав, що не входять до картелю в 2017 році і чекає, що об'єм поставок з них збільшиться на 120,000 барелів на добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-