Швейцарія дає Україні $100 мільйонів допомоги

Швейцарія дає Україні $100 мільйонів допомоги

Укрінформ
Швейцарія надасть Україні 100 млн дол. США фінансової допомоги, яка має надійти на рахунки Нацбанку до кінця січня.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко за результатами переговорів з президентом Швейцарської Конфедерації Доріс Лойтхард в Давосі у коментарі для ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Було прийнято рішення, що до кінця січня Україна отримає 100 млн доларів, які надійдуть на рахунки Національного банку - 100 млн дол. фінансової допомоги від Швейцарської Конфедерації як перша частина траншу, спрямованого на підтримку України", - сказав Порошенко.

Як повідомили у президентській прес-службі, гроші будуть надані у якості першого траншу кредиту в розмірі 200 млн дол. США.

"Сторони відзначили успішне проведення засідання Спільного українсько-швейцарського комітету з торговельно-економічного співробітництва, а також набуття чинності Угоди про виділення Україні кредиту в розмірі 200 млн. дол. США. У цьому зв'язку швейцарська сторона запевнила у готовності надати перший транш кредиту обсягом 100 млн. дол. вже у січні", - йдеться у повідомленні про зустріч. 

Президент України подякував за підтримку Швейцарією територіальної цілісності України, відзначивши її суттєвий внесок у діяльність Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та значне фінансування гуманітарних проектів.

Сторони також констатували позитивну динаміку інвестиційного співробітництва. Глава Української держави запросив швейцарських інвесторів до роботи в Національній інвестиційній раді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-