Нафта дешевшає через сумніви в ефективності угоди ОПЕК

Нафта дешевшає через сумніви в ефективності угоди ОПЕК

Укрінформ
Ціни на нафту демонструють негативну динаміку в ході ранкових торгів у вівторок через сумніви інвесторів в ефективності глобального пакту про скорочення видобутку, незважаючи на готовність Саудівської Аравії суворо дотримуватися його умов.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent Brent опустилися на 0,52 відсотка до $55,57 за барель. Ф'ючерси на американську нафту WTI торгувалися біля позначки $52,30, на 0,13 відсотка нижче попереднього закриття.

Міністр енергетики Саудівської Аравії раніше під час виступу на Всесвітньому енергетичному форумі в Абу-Дабі висловив думку, що країни ОПЕК і нафтовидобувні держави, які не входять в організацію, виконують домовленість про скорочення видобутку "чорного золота". Міністр також зазначив, що ті, з ким він говорив, підтверджували прагнення підтримувати зниження видобутку.

Тим не менше, трейдери, як і раніше, сумніваються в готовності ОПЕК і Росії повною мірою дотримуватися угоди про скорочення видобутку. Більше того, аналітики вважають, що рішення підтримати ціни на нафту за рахунок зниження виробництва може вдарити по попиту на сировину.

"Всякий раз, коли ціни на нафту будуть зростати на $10 за барель, попит на сировину буде скорочуватися на 10 базисних пунктів. Консенсус-прогноз передбачає зростання попиту на 1,3 мільйона барелів на добу в 2017 році (проти 1,4 мільйона барелів на добу в 2016 році), але ми бачимо ризики знижувальної динаміки, оскільки зростання попиту в Китаї та Індії стає помірним", – вважають аналітики AB Bernstein.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 55,66 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 55,67 долара за барель, що на 19 центів нижче рівня закриття торгів ($55,86).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-