Фунт обвалюється в очікуванні заяви Мей про

Фунт обвалюється в очікуванні заяви Мей про "жорсткий Brexit"

Укрінформ
Фунт стерлінгів утримується поблизу тримісячних мінімумів на азійських торгах понеділка після того, як повідомлення в ЗМІ про готовність британського уряду до "жорсткого Brexit" відродили страхи інвесторів про наслідки майбутнього виходу Сполученого Королівства з Євросоюзу.

Про це повідомляє Reuters.

“Фунт змусив інвесторів перевести на себе увагу з долара, який на попередніх сесіях опинився під тиском, оскільки інвестори роздумували над тим, чого чекати від економічної політики обраного президента США Дональда Трампа, який вступає на посаду в п'ятницю", - йдеться в повідомленні.

Британська валюта опускалася до $1,1983 на слабких вранішніх торгах - мінімуму з початку жовтня. Фунт знизився на 1,2 відсотка до попереднього закриття до $1,2027.

За словами дилерів, частково реакція ринку пов'язана з повідомленням в газеті The Sunday Times про те, що прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей цього тижня сигналізує про запланований "жорсткий Brexit", сказавши, що вона готова піти з єдиного європейського ринку в обмін на повернення контролю над кордонами країни.

Інвестори побоюються, що подібний рішучий розрив зв'язків з єдиним ринком зашкодить британському експорту і налякає зарубіжних інвесторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-