Мінінфраструктури взялося за реформу морської галузі -  Омелян

Мінінфраструктури взялося за реформу морської галузі - Омелян

Укрінформ
Міністерство інфраструктури України розпочало реформу морської галузі. Ключовою у цьому процесі є реформа ДП "Адміністрація морських портів України".

Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

"Незважаючи на неодноразові спроби уряду та Міністерства інфраструктури України нормалізувати діяльність АМПУ, це державне підприємство залишається зразком неефективності, корупції та зловживань. Виникає багато запитань і з приводу керованості АМПУ. Крім того, такого спротиву з боку керівництва підприємства на будь-які пропозиції міністерства щодо впорядкування його роботи не було, мабуть, ніде. Всі наші рішення блокуються або ігноруються. Тому ми змінюємо керівництво АМПУ, що стане першим кроком у масштабній реформі морської галузі", - наголосив Омелян. 

Він заявив, що відповідні зміни були анонсовані ним ще на початку грудня 2016 року. "Можливо, саме це спонукало керівництво, яке ми наразі змінюємо, виписати собі премії за грудень у розмірі від 700 тис. гривень до 1,5 мільйона гривень на особу. І це тільки офіційні премії. Можна тільки уявити масштаби зловживань на державному підприємстві", - підкреслив міністр.

Він також заявив, що з метою нормалізації роботи підприємства міністерство призначило в.о. голови ДП "АМПУ" Сергія Гронського. 

"Це - тимчасовий захід з метою встановлення нормального робочого діалогу між Міністерством та АМПУ, а також зупинки зловживань, які здійснюються на підприємстві. Вже цього тижня буде призначено нового в.о. керівника АМПУ - Райвіса Вецкаганса", - зазначив Омелян.

Міністр інфраструктури наголосив, що зміна керівництва АМПУ - один з етапів реформуванння морської галузі.

"Повноцінна реформа передбачає створення Морської адміністрації, яка візьме на себе всі завдання АМПУ. Також буде проведено суттєву оптимізацію структури та персоналу підприємства. Отже, питання номер один - зміна керівництва, реформа і паралельно з цим - корпоратизація, як цього вимагає українське законодавство", - зазначив він.

Як уточнюють в Мінінфраструктури, Райвіс Вецкаганс - громадянин Латвії, має понад 16 років успішної діяльності в управлінні підприємствами сектору транспорту та логістики, пароплавства та фінансових послуг. Обіймав посади члена правління, віце-президента АТ "Латвійське пароплавство", члена правління найбільшого портового терміналу з обробки насипних та генеральних вантажів у країнах Балтії "Rigas Centralais Terminals", голови правління ТОВ "Riga Container Terminal".

Нагадаємо, сьогодні «Адміністрація морських портів України» направила листа до Міністерства інфраструктури із проханням прояснити питання керівництва підприємства. Зокрема, вказується на незаконність наказу про увільнення Юрія Наконечного від виконання обов'язків голови підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-