Кожному українцю націоналізація Привату коштує 3 тисячі - заступник Гонтаревої

Кожному українцю націоналізація Привату коштує 3 тисячі - заступник Гонтаревої

Укрінформ
Від націоналізації банку-банкрута ПАТ КБ "ПриватБанк" найбільше програла держава. Адже витратить на його капіталізацію 116 мыльярдів гривень за рахунок збільшення держборгу.

Про це в інтерв'ю Укрінформу і UA|TV заявив заступник глави Національного банку України Олег Чурій.

"На жаль, це було погане рішення, але краще з можливих. Держава програла. Вона витратить 116 мільярдів гривень на капіталізацію за рахунок збільшення свого держборгу", - сказав Чурій.

За його словами, підрахунки економістів показали, що сума боргу з розрахунку на кожного українця збільшилася на 3 тис. грн. "Кожному націоналізація коштує 3 тисячі", - додав заступник глави НБУ .

Як повідомлялося, 21 грудня ПриватБанк офіційно перейшов у державну власність. Перехідний період тривав 72 години. У понеділок, 19 грудня, глава Національного банку Валерія Гонтарева заявила: ПриватБанк віднесений до категорії неплатоспроможних. За її словами, дефіцит капіталу банку становить 116 млрд грн, а 97% корпоративного кредитного портфеля було роздано компаніям, пов'язаним з акціонерами. Цю "діру" держава планує закрити випуском облігацій держборгу. Перший транш цінних паперів на 43 мільярди гривень буде випущено до кінця року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-