Зростання експорту на $100 мільйонів додає до ВВП 0,1% на рік - МЕРТ

Зростання експорту на $100 мільйонів додає до ВВП 0,1% на рік - МЕРТ

Укрінформ
У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі підрахували, що зростання експорту на $100 млн додає до зростання ВВП близько 0,1% на рік.

Про це на засіданні уряду сказала заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зростання експорту на 100 млн дає нам приблизно 0,1% зростання ВВП на рік, тому це нам говорить, що ми повинні боротись за кожну тисячу нашого експорту", - сказала Микольська.

Вона зазначила, що експорт та інвестиції - це рушії економічного зростання, а інвестиції в експортоорієнтовані галузі - "це те, що зможе нас вивести на новий рівень".

За її словами, у цілому світі інституції з підтримки експорту працюють з 1945 року і остання була створена в сусідніх країнах у 2010 році.

"Це ще раз доводить те, що ми насправді запізнились, але нам треба зараз включитись і працювати, щоб не лише наздогнати, а й зайти на цей ринок глобальної конкуренції і почати завойовувати своє місце", - наголосила Микольська.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон "Про забезпечення масштабної експортної експансії українських виробників шляхом страхування, гарантування та здешевлення кредитування експорту".

Законом передбачається, що для стимулювання експорту товарів українського походження Кабінет міністрів створює Експортно-кредитне агентство, що на добровільних засадах здійснює страхування, перестрахування, надає гарантії за договорами, які забезпечують розвиток експорту, а також бере участь у реалізації програми часткової компенсації відсоткової ставки за експортними кредитами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-