Аграрний товарообіг між Україною та Єгиптом досягнув $1 млрд

Аграрний товарообіг між Україною та Єгиптом досягнув $1 млрд

Укрінформ
За десять місяців 2016 року товарообіг в аграрній сфері між Україною та Єгиптом вже досяг $ 1 млрд. Проте Україна та Арабська Республіка Єгипет (АРЄ) мають потенціал для збільшення обсягу двосторонньої торгівлі.

Про це заявила заступник міністра агрополітики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час Українсько-Єгипетського бізнес-форуму та засідання Українсько-Єгипетської ділової ради, за участю посла АРЄ в Україні та представників єгипетської частини Українсько-Єгипетської ділової ради та єгипетських компаній.

«За десять місяців 2016 року товарообіг в аграрній сфері між Україною та Єгиптом вже досяг $ 1 млрд. Основними продуктами українського експорту до єгипетського ринку стали зернові та олійні культури. Ця країна є головними «воротами» для виходу українських товарів на інші африканські ринки. Ми зацікавлені не лише в диверсифікації товарної структури нашого експорту до Єгипту, але й у збільшенні імпорту якісної продукції, в якій в нас є потреба, з Єгипту», - заявила Трофімцева.

Зі свого боку посол АРЄ в Україні Хоссам Ельдін Мохамед Алі запевнив, що єгипетська сторона зацікавлена не тільки у розвитку торгівлі між Україною та Єгиптом. Посол зазначив, що основними напрямками для плідної співпраці можуть стати інвестування в українське аграрне виробництво, туристична галузь, спільні наукові проекти, розвиток співпраці на рівні урядів та проведення спільних торговельних місій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-