Гонтарева пояснила причину націоналізації ПриватБанку

Гонтарева пояснила причину націоналізації ПриватБанку

Укрінформ
Акціонери не виконали програму докапіталізації, тому Національний банк, зважаючи на системну важливість банку, ініціював входження держави у капітал банку.

Про це на брифінгу сказала голова Національного банку Валерія Гонтарева, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дотримання законодавства, нормативів та планів капіталізації є принциповим для стійкого розвитку банків та фінансової стабільності країни. Акціонери не виконали програму докапіталізації, тому Національний банк України, зважаючи на системну важливість банку, ініціював входження держави у капітал банку", - зазначила Гонтарева.

Вона зауважила, що ситуація під контролем, адже ПриватБанком уже управляє держава, та додала, що перехід банку в державну власність відбудеться відповідно до ст. 41,1 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб".

Кабінет міністрів України на засіданні 18 грудня 2016 року ухвалив рішення про входження держави до капіталу ПАТ "ПриватБанк". Відповідно до цього рішення 100% акцій банку належатиме державі в особі Міністерства фінансів. Це гарантує клієнтам ПриватБанку захист розміщених у ньому коштів та заощаджень, допоможе уникнути системних ризиків для банківського сектору та стане запорукою збереження фінансової стабільності у країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-