Уряд дозволив придбати додаткові ліки на заощаджені на держзакупівлях гроші

Уряд дозволив придбати додаткові ліки на заощаджені на держзакупівлях гроші

Укрінформ
Уряд ухвалив зміни до постанови, якими передбачено використання зекономлених на держзакупівлях за участю  міжнародних організацій кошти на придбання додаткових ліків, вакцин та лікарських засобів.

Про це у Фейсбуці написала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун 

"Ухвалено зміни до постанови, які дозволять здійснити дозакупівлю ліків, вакцин та виробів медичного призначення за рахунок заощаджених коштів в рамках державних закупівель через міжнародні організації", - написала Супрун.

Крім того, уряд ухвалив ще три рішення: стосовно закупівлі продуктів лікувального харчування для  дітей, хворих на фенілкетонурію, перерозподілу видатків спеціального фонду державного бюджету на суму 68 998,6 тис. грн. для 8 областей України на реформування регіональних систем охорони здоров'я та проект розпорядження щодо ранньої діагностики вад здоровя у дітей.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародні організації, які здійснюють для України закупівлі за державними програмами лікування, доставили до України 94% від загальної кількості замовлених лікарських засобів, засобів імунопрофілактики та медичних виробів. Загалом сума контрактів за кошти держбюджету 2015 року склала 2 млрд 197 млн грн. Порівняно з закупівлями 2014 року, за даними ЮНІСЕФ, яка здійснювала закупівлі вакцин та препаратів для антиретровірусної терапії, на закупівлі вакцин вдалося зекономити близько 3 млн доларів США.

За даними ПРООН, загальна економія за 8 напрямками лікування склала біля 4 млн доларів США. За даними Crown Agents, потенційна економія коштів у порівнянні з 2014 роком склала 17 млн доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-