Державна служба зайнятості відкриє центри розвитку підприємництва

Державна служба зайнятості відкриє центри розвитку підприємництва

Укрінформ
Державна служба зайнятості створить центри розвитку підприємництва, зокрема і для українських трудових мігрантів.

Про це в середу на прес-конференції в Укрінформі "Українські заробітчани за кордоном повинні знаходитись під опікою" заявив голова Державної служби зайнятості Сергій Кравченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Одним із проектів Державної служби зайнятості є реінтеграція мігрантів, які залишили країну і які хочуть повернутись. Ми створюємо центри розвитку підприємництва, де в центрах зайнятості будемо навчати людей вести власну справу», - сказав Кравченко.

Він зауважив, що проект буде розповсюджуватись по всій Україні, і не тільки на трудових мігрантів, які повертаються в Україну, а на будь-якого громадянина, що бажає почати свою власну справу.

«Ми сьогодні пропрацьовуємо цей проект з міжнародними партнерами для того, щоб чітко розуміти, які можливості ці організації можуть виділити, щоб допомогти реінтегрувати мігрантів, щоб вони розпочали власну справу в Україні», - зауважив голова служби.

Крім того, у проекті однією з програм буде психологічна адаптація трудового мігранта в Україні, розповів Кравченко.

Він зазначив, що для того, щоб скористатись програмою потрібно буде надати підтвердження, що особа була офіційно працевлаштована за кордоном. Після цього служба додатково повідомить, які документи надати, щоб отримати допомогу на відкриття власної справи.

«Сума (на відкриття власної справи — ред.) залежатиме від тих соціальних внесків, які ви сплачували. Середня по Україні складає 20 тис. грн, а максимальна по Україні 59 тис. грн», - зазначив голова служби.

Відповідно до даного проекту, Державна служба зайнятості буде супроводжувати майбутнього підприємця протягом 6 місяців, і крім фінансової допомоги, програмою передбачається допомога у вирішення юридичних питань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-