У Чорному морі судно

У Чорному морі судно "Іскатель" вже розвідало 35 мільярдів кубів газу

Укрінформ
Запаси газу на площі 7 тис. м квадратних Північно-західного шельфу Чорного моря (Одеська область) становлять, за найменшими прогнозами, не менше 40 млрд кубометрів. Водночас єдине в Україні геолого-розвідувальне судно "Іскатель" вже виявило на двох з восьми ділянок площі 35 млрд кубометрів запасів.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив т.в.о. голови Державної служби геології та надр України Микола Бояркін.

"Урядова програма-2020 передбачає повне забезпечення наших потреб власними енергоносіями. Плани амбітні, але досить реальні. Той факт, що Україна відновила пошук нафти та газу на шельфі Чорного моря, свідчить про титанічний зсув у геологорозвідці України. За нашими оцінками, запаси газу становлять не менше 40 млрд кубометрів газу на площі 7 тис. м квадратних Північно-західного шельфу Чорного моря", - сказав Бояркін.

Він наголосив, що Україна має достатньо ресурсу для забезпечення власних потреб газом та має можливості його видобувати самостійно.

"40 млрд кубометрів - це наймінімальніші цифри, які можна було назвати, адже лише на двох обстежених ділянках згаданої площі в 7 тис. м квадратних вже знайдено близько 35 млрд кубометрів газу. Ще залишається обстежити 6 ділянок, на яких запаси також дуже значні", - зазначив Бояркін.

Як повідомлялося, 17 листопада в Одесі відбувся відхід в 10-денний рейс єдиного в Україні науково-дослідного судна "Іскатель". Судно було відправлено після 3-річного сухого відстою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-