Фітосанітарна інспекція зупинила ввезення в Україну понад 300 тонн небезпечних вантажів

Фітосанітарна інспекція зупинила ввезення в Україну понад 300 тонн небезпечних вантажів

Укрінформ
Інспектори фітосанітарного контролю виявили у партіях цитрусових, доставлених в порти Великої Одеси з Греції та Туреччини, небезпечного карантинного шкідника – середземноморську плодову муху.

Завдяки пильності інспекторів вантажі з зараженим товаром зупинено на кордоні, повідомляє прес-служба Держспоживслужби України.

"При перевірці кількох партій імпортованих в Україну мандаринів виявлено шкідника (карантинний організм) - середземноморську плодову муху. Зокрема, зупинено імпорт двох партій вантажу мандаринів з Греції через Одеський порт вагою 19 тонн 830 кг, через порт "Чорноморськ" - 20 тонн 900 кг і 256 тонн 25 кг, а а також через "Східний термінал" - 20 тонн 32 кг. Усього 338 тонн небезпечних вантажів", - зазначили інспектори.

Заражені вантажі затримані й підлягають поверненню.

З метою недопущення подібних випадків до країн-експортерів – Греції та Туреччини - надіслано нотифікаційні повідомлення про невідповідність вантажів фітосанітарним вимогам України.

Варто зазначити, що середземноморська плодова муха знищує від 30% до 100% плодів абрикосів, мандаринів та інших цитрусових у країнах Середземномор'я та Південної Америки. Вирощування пізніх сортів цих культур в районах проживання шкідника неможливо. Всього ним пошкоджується більше двохсот видів рослин. Серед них практично всі плодові, багато ягідних, ряд овочевих. Личинки викликають опадання плодів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-