Кількість скарг на рейдерів скоротилася вдесятеро - Мін'юст

Кількість скарг на рейдерів скоротилася вдесятеро - Мін'юст

Укрінформ
Наразі кількість скарг до спеціальної комісії при Мінюсті щодо спроб рейдерського захоплення компаній скоротилася у десять разів.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко під час зустрічі з членами Американської Торговельної палати в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми побачили тенденцію, яка фактично є вже системою, бо ця тенденція з'явилася на другий день після прийняття закону з 5 листопада поточного року. І кількість скарг, які надходять до нашої поліції скоротилася у десять разів. У середньому в день 1-2 скарги, а раніше це було 10-20 скарг на день», - сказав він.

Міністр зауважив, що наявні скарги надходять щодо попередніх протиправних дій, які вчинялися ще до набуття чинності так званого антирейдерського закону.

«Цей закон ввів низку запобіжників, які захищають власність простої людини, підприємця. Мова йде про новацію в українському законодавстві - це інформування про будь-які зміни в реєстрі через електронні можливості, мова також іде про запобіжники у вигляді нотаріального посвідчення власника, якщо він хоче змінити директора чи статут. Це ті прості новації, які ми з вами напрацювали і які стали частиною українського законодавства. Якщо ми не знищили повністю рейдерство, то мінімізували масштаби», - наголосив Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-