USAID подвоїло бюджет технічної допомоги Україні

USAID подвоїло бюджет технічної допомоги Україні

Укрінформ
Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у 2016 році подвоїло бюджет технічної допомоги Україні для реформування фінансового сектору у рамках програми з трансформації діяльності фінансового сектору (FST).

Про це повідомляє прес-служба НБУ за результатами зустрічі голови Нацбанку Валерії Гонтаревої з регіональним директором USAID в Україні, Білорусі та Молдові Сьюзан Фріц. Під час зустрічі обговорювалися поточні проекти технічної допомоги.

За словами Фріц, у рамках програми з трансформації діяльності фінансового сектору порівняно з попереднім роком USAID подвоїло бюджет технічної допомоги в Україні. Загальний бюджет програми FST становить 23,2 млн дол. до 2020 року.

Фріц зазначила, що USAID-Україна надає технічну допомогу фінансовим регуляторам, у тому числі Національному банку, за допомогою програми FST. У рамках цієї програми USAID має намір і надалі підтримувати зусилля щодо поліпшення фінансової залученості громадян, доступу до фінансування для малого і середнього бізнесу, поширення цифрових фінансових рішень, реформи пенсійної системи, а також ініціатив з фінансовій грамотності.

"Сторони обговорили порядок денний реформи фінансового сектору, а також поточні проекти технічної допомоги USAID Ukraine - USAID Україна для Національного банку, такі як новий банківський нагляд, новий веб-сайт НБУ, проект cashless-економіки, фінансова грамотність. Вони також торкнулися нових проектів: кредитні гарантії, регулювання високотехнологічного фінансового ринку і небанківського фінансового сектору, підтримка кредитних спілок", - йдеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-