Фонд держмайна визнав, що конкурс з продажу ОПЗ провалився

Фонд держмайна визнав, що конкурс з продажу ОПЗ провалився

Укрінформ
Конкурс з продажу АТ «Одеський припортовий завод» не відбувся у зв’язку з відсутністю заяв від потенційних покупців.

Про це офіційно заявив Фонд державного майна України.

"6 грудня 2016 о 18.00 закінчився прийом заяв на конкурс з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону з продажу 96,567% акцій ПАТ «Одеський припортовий завод». Однак, на жаль, заяв на участь у конкурсі від потенційних інвесторів не надійшло, хоча зацікавленість до підприємства виявили близько 10 потенційних покупців. Чотири потенційні покупці, більшість з яких іноземці, надіслали листи про намір придбати пакет акцій АТ «ОПЗ», підписали договори про конфіденційність з Фондом держмайна, готували пакет необхідних документів, однак заяв для участі в конкурсі не подали", - повідомили в ФДМУ.

У цьому зв`язку голова Фонду держмайна Ігор Білоус висловив сподівання, що найближчим часом ФДМУ отримає пояснення від потенційних покупців щодо причин відмови від участі у конкурсі. 

«Однак вже сьогодні можна сказати, що ключовими чинниками відсутності заяв є негативна цінова кон’юнктура на глобальних ринках мінеральних добрив та відсутність позитивних прогнозів її зростання, висока ціна на природний газ, збиткова діяльність підприємства, продовження нарощення боргів, в т. ч. перед OSTCHEM Holding (GroupDF)», - зазначив він. 

Нагадаємо, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду 7 грудня висловив невдоволення роботою Фонду державного майна України

За два тижні до повторного конкурсу Одеський припортовий накопичив півмільярда боргів за газ та посів другу позицію серед найбільших підприємств-боржників. На сьогодні борг ОПЗ за газ становить 251 млн доларів - це борг, підтверджений Стокгольмським арбітражем, плюс 32 млн доларів - борги перед банками і трейдерами за газ.

Конкурс з продажу ОПЗ мав відбутися 14 грудня.

Фонд держмайна пропонував до продажу пакет акцій у кількості 795,083 млн штук, що становить 99,567% статутного капіталу товариства.

Як відомо, конкурс з продажу Одеського припортового заводу у серпні не відбувся через відсутність заявок.

У ФДМУ зазначали, що оцінюють ринкову вартість ОПЗ в 400-450 млн доларів. Пізніше йшлося про необхідність знизити стартову ціну підприємства до 200 млн доларів. А у вересні у ФДМУ заявили, що стартова ціна ОПЗ має бути не більше 150 мільйонів.

Одеський припортовий завод (м.Южне, Одеська обл.) – другий за величиною виробник аміаку і карбаміду і третій – з випуску азотних добрив в Україні. Спеціалізується на перевантаженні хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт.

Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку.

Статутний капітал товариства становить 798,544 млн гривень. Номінальна ціна акції - 1 гривня.

Початкова ціна пакета акцій товариства становить 5,16 млрд грн, крок торгів - 150 млн грн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-