Газові переговори в Брюсселі: Клімкін і Шефчович скоординували позиції

Газові переговори в Брюсселі: Клімкін і Шефчович скоординували позиції

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін напередодні тристоронніх газових переговорів Україна-ЄС-Росія скоординував позиції з віце-президентом Європейської комісії з питань Енергетичного союзу Марошем Шефчовичем.

Про це МЗС повідомляє у Фейсбуці.

"Під час візиту до Брюсселя міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів зустріч з віце-президентом ЄК з питань Енергетичного союзу Марошем Шефчовичем. Під час зустрічі сторони скоординували позиції напередодні тристоронніх газових переговорів Україна-ЄС-РФ, які заплановані на 9 грудня в Брюсселі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у МЗС, співрозмовники обговорили напрямки посилення співробітництва України та ЄС, зокрема щодо реформування енергетичного сектору, а також у контексті оновленого Меморандуму про взаєморозуміння щодо Стратегічного енергетичного партнерства між Україною та Європейським Союзом.

Клімкін закликав Єврокомісію дотримуватися принципу солідарності з Україною в питанні запобігання будівництву альтернативних політично вмотивованих газопроводів в обхід України та при схваленні рішень стосовно режиму використання потужностей вже наявних трубопроводів.

З боку ЄК була підтверджена готовність до подальшої співпраці з Україною як надійним транзитером газу до Європи та відзначено, що приведення українського енергетичного сектору у відповідність до Третього енергетичного пакету надає додаткові можливості в цьому контексті.

Фото: www.facebook.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-