Україна поки не може обходитися без імпортного газу – комітет ВР

Україна поки не може обходитися без імпортного газу – комітет ВР

Укрінформ
Україна на сьогодні не може обійтись без імпортного газу, але навіть за рівних умов його купівлі з Росії чи з Європи, краще купувати європейський газ.

Таку думку висловила в коментарі Укрінформу заступник голови парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Ольга Бєлькова (фракція "Народний фронт"), повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Слава Богу, ми рік не купляли газ у Росії... Але питання, чи потрібно нам у них купляти, це, скажімо, питання. Я би хотіла без них (без Росії - ред.) обійтись для того, аби не давати їм додаткові механізми тиску на нас... Однак, за всіх рівних умов я би купувала з Європи", - сказала Бєлькова, пояснивши, що в разі, якщо з боку Росії буде "правильна пропозиція", то чиновники та керівники держкомпаній, які відповідають за купівлю газу, мають розглянути й ці пропозиції.

За словами Бєлькової, Україна теоретично може обійтися без російського газу, однак для цього потрібно наростити власний видобуток.

Крім того, за її словами, можлива купівля російського газу - це і політичне питання, оскільки тоді виходить, що Україна купуватиме газ у країни-агресора.

Депутат розповіла, що на сьогодні Україна вживає близько 35 мільярдів метрів кубічних газу, а видобуває приблизно 15 мільярдів метрів кубічних.

"Тому у нас недостача у 20 мільярдів. Нам потрібно її якимось чином компенсувати. Природно, що ми купуємо газ по імпорту", - додала вона. 

На переконання депутата, український газ завжди буде дешевший і вигідніший для українського бюджету, тому необхідно застосовувати всі заходи, які допоможуть наростити власний видобуток і скоротити вживання газу як у промисловості, так і в домогосподарствах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-