Нафта дешевшає на тлі новин про зростання кількості бурових в США

Нафта дешевшає на тлі новин про зростання кількості бурових в США

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися в понеділок, оскільки зростання кількості бурових установок в США схвилювало ринок на тлі занепокоєння про те, що скорочення видобутку, що було узгоджено країнами ОПЕК і Росією, може бути не таким істотним, як раніше очікувалося.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на нафту Brent торгувалися по $53,92 за барель, на 0,99 відсотка нижче попереднього закриття. Ф'ючерси на американську марку WTI знизилися на 1,06 відсотка до $51,13 за барель.

За словами трейдерів, зниження цін обумовлене зростанням видобутку після досягнутої минулого тижня домовленості між членами ОПЕК і Росією, що не входить до картелю, про скорочення виробництва в 2017 році. Мета угоди - впоратися з перенасиченням ринку, яке чинило на ціни тиск впродовж більше двох років.

Тим часом енергокомпанії США продовжили нарощувати число бурових установок минулого тижня, показали дані Baker Hughes в п'ятницю.

"Кількість бурових установок в США продовжило зростати на цьому тижні, збільшившись на 3... Після мінімального показника 27 травня 2016 року виробники збільшили кількість бурових установок в США на 161 (плюс 51 відсоток)", - повідомив Goldman Sachs.

Тиск на котирування також робить занепокоєння відносно того, що оголошені ОПЕК і Росією скорочення видобутку можуть бути не такими істотними, як очікувалося напочатку.

Середньодобовий видобуток нафти в Росії склав 11,21 мільйона барелів на добу в листопаді, що стало максимальним показником майже за 30 років.

За станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 53,92 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 54,22 долара за барель, що на 24 центи нижче рівня закриття торгів ($54,46).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-