Нардепи відмовились змінювати закон про ЖКП - Мінрегіон

Нардепи відмовились змінювати закон про ЖКП - Мінрегіон

Укрінформ
У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України заявили, що у законопроекті про житлово-комунальні послуги депутати не врахували запропоновані поправки стосовно повернення житлово-комунальної інспекції.

Про це на круглому столі в Укрінформі "Проект Закону "Про житлово-комунальні послуги" (1581-д): співпраця чи війна між власниками квартир та приватними управителями?" заявив директор департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики Мінрегіону Дмитро Корчак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Головне, що пропонувало Міністерство регіонального розвитку, - внести в закон 1581-д контроль з боку держави і повернення житлово-комунальної інспекції, але, на жаль, на сьогоднішній день ця норма була чомусь депутатами відхилена", - сказав він.

За словами Корчака, прийняти новий закон важливо, а вже після необхідно буде доопрацьовувати та приймати велику кількість підзаконних актів.

Крім цього, чиновник висловив сподівання, що на наступному пленарному тижні проект закону винесуть на розгляд Верховної Ради і проголосують.

До того ж, як зазначила глава Управління розвитку житлово-комунального господарства КМДА Віра Радченко, підготовлений до другого читання законопроект "Про житлово-комунальні послуги" не враховує запропонованих КМДА пропозицій.

«Підготовлений до другого читання законопроект не враховує запропонованих КМДА пропозицій. Столична адміністрація звертає увагу на низку ризиків та негативних наслідків, які торкаються питання захисту інтересів споживачів у разі прийняття законопроекту у зазначеній редакції, адже документ за своєю спрямованістю є антисоціальний та антиреформаторський. Якщо законопроект буде прийнято в такій редакції, це призведе до того, що його ніхто не буде виконувати», - сказала вона.

За словами Радченко, неможливо приймати закон, а потім його доопрацьовувати.

«У разі прийняття у другому читанні законопроекту місто невідкладно звернеться до Голови Верховної Ради, а  у разі винесення на підпис Президента і до нього, щоб він застосував право вето», - наголосила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-