Гройсман: наше завдання - захистити українського виробника

Гройсман: наше завдання - захистити українського виробника

Укрінформ
У рамках системної підтримки українського виробника на тендерах з державних закупівель має враховуватися не лише ціна товару, а й локалізація його виробництва.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками українського та іноземного бізнесу  в рамках Другої міжнародної торгово-промислової конференції "Зони вільної торгівлі: можливості та виклики для України та партнерів", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У державних закупівлях має бути критерієм не лише ціна, але і локалізація ... питання локалізації, питання компонентів виробництва, нашого, українського, де створюється додана вартість, - це питання номер один, і державна політика саме полягатиме у цьому", - сказав Гройсман.

За його словами, уряд надаватиме пріоритет розвитку українського національного виробника, однак дотримуватиметься всіх міжнародних домовленостей.

"Для українського уряду є надважливим створення якісних умов для розвитку бізнесу в країні. Уряду та Україні потрібні успішні інвестиції. Ми б дуже хотіли, щоб ті, хто інвестує, отримували результат. Для цього нам треба пройти дуже важкий шлях", - сказав голова уряду.

Він нагадав, що економіка по ІІІ кварталу продемонструвала 1,8% зростання.

"Чи достатньо цього для нашої країни? Ні. Але економіка починає своє зростання. Наскільки воно буде швидким, залежить тільки від нас з вами. Я майже кожного тижня відвідую регіони, реальні підприємства, які займаються реальним виробництвом, що мають серйозний експортний потенціал та можуть бути конкурентними на українському ринку. Я буду робити все, щоб український виробник почав своє відродження", - зазначив Гройсман.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-