Україна має всі можливості відновити зростання промисловості - Гройсман

Україна має всі можливості відновити зростання промисловості - Гройсман

Укрінформ
Україна має всі можливості відновити зростання промислового виробництва, забезпечити виробництво конкурентоздатної продукції, що користуватиметься попитом на внутрішньому і зовнішньому ринках.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час спілкування з журналістами в ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод», повідомляє Урядовий портал.

"Наше завдання - створити умови, за яких український виробник відчуватиме свою конкурентність усередині нашої країни, це перша позиція. І друга позиція - ми маємо зайняти гідне місце у нашій міжнародній торгівлі. Попит на таку продукцію у світі є. Наше завдання - підсилити наші можливості, тому що і ціна, і якість є конкурентними", - сказав Гройсман.

Прем’єр-міністр наголосив, що Україна володіє достатніми знаннями і технологіями для того, щоб відновити зростання промислового виробництва. За його словами, українська продукція має високу якість, конкурентність та продається в різні країни.

Говорячи про вітчизняне вагонобудування, глава уряду зазначив, що українська продукція має високу сертифіковану якість за ціною на 30-50% меншою, ніж у виробників ЄС та світу.

Він нагадав, що нещодавно відвідував ДП "Антонов".

"Ми маємо компетенції, маємо досвід. Ми можемо будувати український літак. Чому ж ми маємо закуповувати літаки за кордоном? Або чому ми маємо закуповувати в різних країнах вантажні автомобілі, якщо можемо на базі КрАЗа виробляти всю техніку?" - наголосив Прем’єр-міністр.

При високій локалізації від 60 до 100% усіх компонентів виробляються в Україні, зазначив він.

У цьому контексті він підкреслив, що на порядку денному стоїть завдання створити якісні умови для того, щоб кожне українське підприємство у кооперації з десятками і сотнями підприємств у країні виробляло національний продукт.

Україна також готова у кооперації зі світовими виробниками спільно виробляти в Україні продукцію в тих сферах, де не володіє достатніми знаннями, зазначив Прем’єр-міністр.

Він зауважив, що в Україні є широкий внутрішній ринок споживання. Так, державі потрібна автомобільна техніка, нові вагони, пасажирські та вантажні потяги. За його словами, вантажні вагони в Україні зношені на 90%, флот, рухомий склад залізниці потребують модернізації. У все це потрібно інвестувати, зазначив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-