НБУ: вікно для траншу МВФ звужується, все залежить від прийняття бюджету

НБУ: вікно для траншу МВФ звужується, все залежить від прийняття бюджету

Укрінформ
Якщо Верховна Рада не затвердить проект державного бюджету на 2017 рік у першій декаді грудня, то можливість отримання траншу від Міжнародного валютного фонду до кінця року - практично нульова.

Про це на прес-брифінгу про нову концепцію валютного регулювання сказав заступник голови Національного банку України Олег Чурій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Формально ми залишаємо наш прогноз на отримання траншу від МВФ у розмірі $1,3 млрд (до кінця року - ред.), але ми розуміємо, що вікно для траншу дуже звужується, і воно залежатиме від можливості парламенту прийняти бюджет на початку грудня. Якщо бюджет не буде прийнятий в першій декаді грудня, то можливість отримання траншу до кінця року - практично нульова", - сказав Чурій.

Він зазначив, що обсяг міжнародних валютних резервів становить близько $15,3 млрд, "однак, нам треба зробити деякі підрахування і, можливо, ця цифра буде трохи скоригована, але приблизно це $15,3 млрд".

Як повідомляв Укрінформ, раніше в НБУ зазначали, що сподіваються, що на кінець 2016 року обсяг міжнародних резервів НБУ має зрости до $17,5 млрд, однак за умови отримання кредиту від ЄС на €600 млн та кредиту від МВФ на $1,3 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-