У Гонтаревої назвали пріоритети зняття валютних обмежень

У Гонтаревої назвали пріоритети зняття валютних обмежень

Укрінформ
Національний банк не може одночасно лібералізувати всі адміністративні обмеження на валютному ринку, тому, в пріоритеті регулятора будуть ті фактори, які найбільше впливають на зростання економіки.

Про це на прес-брифінгу про нову концепцію валютного регулювання сказав заступник голови Національного банку України Олег Чурій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не можемо зняти всі обмеження одночасно. Тому для нас питання постає в тому, які пріоритети при валютній лібералізації ми повинні вибрати для себе. Користуючись міжнародним досвідом ми вважаємо, що пріоритетами мають бути перш за все ті фактори, які найбільше впливають на економічний ріст", - сказав Чурій.

Він зазначив, що в питанні лібералізації валютних обмежень щодо інвестицій, то "ми вважаємо, що це перш за все довгострокові інвестиції, а потім короткострокові".

З його слів, все що стосується прямих або портфельних інвестицій, то перш за все мають бути лібералізовані прямі, а потім вже портфельні інвестиції. Він також наголосив, що оскільки пріоритетом НБУ є розвиток економіки, "то ми вважаємо, що лібералізувати ми повинні перш за все операції юридичних осіб і тільки потім фізичних осіб".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-