Суд відклав розгляд справи про скасування формули

Суд відклав розгляд справи про скасування формули "Роттердам+"

Укрінформ
Київський окружний адміністративний суд переніс на 11 січня 2017 року розгляд позову щодо скасування постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, якою була введена формула оцінки вартості вугілля "Роттердам+".

Про це у суді повідомили кореспондентові Укрінформу.

«Сьогодні нічого не буде. Засідання перенесене на 11 січня, розпочнеться о 15.35 в залі №6», - розповіли у суді.

Як повідомляв Укрінформ, справа була призначена до розгляду на 1 грудня суддею Ігором Іщуком. У суді стало відомо, що справи, які мали розглядатися зазначеним суддею 1 грудня, зняті з розгляду у зв’язку з перебуванням Іщука на навчанні в Національній школі суддів.

Нагадаємо, 1 вересня поточного року колишній голова НКРЕКП Андрій Герус подав позов у Київський окружний адміністративний суд щодо скасування постанови комісії від 3 березня 2016 року. Цією постановою була затверджена нова методика визначення оптової ринкової ціни на електроенергію. Відповідно до нової методики, ціна вугілля для виробництва вугільно-теплової генерації обраховуєтья за формулою "вартість вугілля у порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну".

За даними експертів, ціна вугілля за формулою "Роттердам плюс" становить 63 долари за тонну, тоді як ціна за тонну вугілля без формули становить 44,2 долара за тонну.

Через застосування нової формули теплові генерації, в тому числі генерації ДТЕК Ріната Ахметова і державне "Центренерго", стали продавати електроенергію на 15-20% дорожче. З урахуванням ПДВ новий тариф для них склав близько 130 копійок за 1кВт/год. До цього він становив 118 копійок за 1кВт/год.

У червні Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості за участю НКРЕКП перевірити доцільність нової формули "Роттердам плюс доставка" при закупівлі вугілля для вироблення електроенергії.

У жовтні міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що формула "Роттердам плюс" фактично не працює в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-