У НБУ кажуть, що гривня падає під тиском політики

У НБУ кажуть, що гривня падає під тиском політики

Укрінформ
Загострення політичної напруги, що мало місце протягом листопада, попри сприятливі фундаментальні зовнішні фактори, призвело до посилення девальваційного тиску на гривню.

Про це йдеться в макроекономічному і монетарному огляді за листопад 2016 року, повідомляє прес-служба НБУ. 

"Дотримуючись режиму плаваючого обмінного курсу, НБУ згладжував надмірні коливання, не перешкоджаючи домінуючим тенденціям на валютному ринку. Такі дії сприяли стабілізації ситуації на валютному ринку", - йдеться у повідомленні.

У НБУ зазначають, що на тлі загалом сприятливих зовнішніх цін на сировинні товари та значних обсягів експорту, фундаментальні чинники переважили вплив ситуативних факторів.

"Це не лише зумовило укріплення обмінного курсу гривні в другій половині місяця, а й дало змогу НБУ відновити купівлю іноземної валюти для поповнення міжнародних резервів.Так, чисте сальдо операцій з купівлі НБУ іноземної валюти у листопаді (станом на 29 листопада 2016) становило 32,4 млн дол. США", - зазначають в НБУ та додають, що офіційний обмінний курс гривні відносно долара США у листопаді незначно девальвував - на 0,6% у місячному вимірі (6,9% з початку року).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-