Підвищенням мінімалки Насіров хоче змусити бізнес платити

Підвищенням мінімалки Насіров хоче змусити бізнес платити "білі" зарплати

Укрінформ
Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров пропонує йти далі шляхом підвищення мінімальної зарплати до 5000 гривень, що, на його думку, може змусити бізнес платити "білі" зарплати.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

«На початку року ДФС пропонувала підняти мінімальну зарплату до 5000 грн. І це дійсно крок до детінізації. Бізнесменам зробили крок назустріч – знизили ЄСВ. Але ми вважаємо, що не весь бізнес став виплачувати білу зарплату, тому боремося з такими маніпуляціями. І за рахунок підвищення мінімалки ДФС хоче змусити бізнес платити білі зарплати», - сказав Насіров.

Він зазначив, що вже на початку 2017 року необхідно затвердити мінімальну зарплату на рівні 5000 грн, а до кінця року - 7500 грн.

«З державним бюджетом все гаразд, він наповнюється: бізнес щоквартально декларує все більше прибутку. У місцевих бюджетах теж коштів достатньо. А в наступному році їх буде ще більше. До того ж, за рахунок цих грошей можна легко забезпечити мінімальну зарплату - для початку в 3200 грн. Ми сподіваємося і впевнені, що парламент підтримає цю ідею», - наголосив Насіров. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-