З банку

З банку "Хрещатик" через схеми можуть вивести близько 250 мільйонів - ФГВФО

Укрінформ
У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб заявляють, що існує ризик виведення активів Банку Хрещатик на 250 млн грн внаслідок судових рішень, якими легалізуються схеми, що реалізовувались вкладниками та позичальниками - юридичними особами.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

"Фонд гарантування вкладів фізичних осіб заявляє, що існує ризик виведення активів Банку Хрещатик на 0,25 млрд грн внаслідок судових рішень, якими легалізуються схеми, що реалізовувались вкладниками (родичами одного з керівників цього банку) та позичальниками - юридичними особами (пов'язаними з акціонером банку)", - йдеться в повідомленні.

У ФГВФО зазначають, що групою позичальників, які є пов'язаними із банком особами, подано позовні заяви до Господарського суду міста Києва із вимогою визнати припиненими їх зобов'язання перед банком Хрещатик та припинення обтяжень на нерухоме майно заставною вартістю 0,47 млрд грн, яке було передане в забезпечення наданих кредитів. Мова йде про земельну ділянку у Феофанії, квартири та нежитлові приміщення на вул. Вишгородській у Києві. Зазначена група позичальників стверджує, що на початку 2015 року уклали договори щодо відступлення права вимоги за депозитами фізичних осіб на загальну суму 8 млн дол США.

Як згодом з'ясувалось, цими вкладниками є родичі одного з керівників банку, який був членом правління до введення тимчасової адміністрації. Уповноважена особа ФГВФО на ліквідацію Банку Хрещатик стверджує, що є всі підстави вважати, що вказані договори відступлення права вимоги, а також інші документи, що мають значення для розгляду справи, були укладені вже у період здійснення процедури ліквідації банку перед поданням позовних заяв. Власне, на підставі цих документів група позичальників в судовому порядку намагається визнати дійсним зарахування зустрічних однорідних вимог.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-