Раді пропонують заборонити експортувати ще й дрова

Раді пропонують заборонити експортувати ще й дрова

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано проект Закону, яким визнається загрозою екології вирубка лісів і яким пропонується розширити мораторій на експорт лісу-кругляка і на дрова.

Про це під час круглого столу "Мораторій на експорт лісу: результати та перспектива" у Верховній Раді заявив народний депутат від партії "Воля", ініціатор законопроекту Юрій Дерев'янко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам варто говорити не про те, скасовувати чи не скасовувати мораторій, нам потрібно говорити про те, як підсилити дію мораторію. Моя пропозиція наступна. Політична партія "Воля" розробила законопроект №5471, ми його вже зареєстрували. Він підсилює дію мораторію, дає можливість обгрунтувати, що дія мораторію базується на тих нормах, які прийнятні для всіх міжнародних угод, ратифікованих Україною", - сказав він.

Зокрема, проектом закону визнається, що в Україні виникла загроза надзвичайної екологічної ситуації в зв'язку з масштабними вирубками лісів, тому і пропонується розширити діючий мораторій на експорт лісу-кругляка на інші лісоматеріали, зокрема, дрова, а також посилити кримінальну відповідальність за незаконну вирубку лісу з 10 до 15 років.

Також серед запропонованих документом заходів - проведення тендерів на визначення розробника лісосіки через систему державних закупівель ProZorro, обмеження заготівлі деревини з суцільних санітарних рубок в розмірі не більше 10% від загального обсягу заготівлі. Відповідний законопроект № 5471 зареєстровано у Верховній Раді 29 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-