Порошенка закликають сформувати програму для інвестицій в геологію

Порошенка закликають сформувати програму для інвестицій в геологію

Фото
Укрінформ
Товариство "Знання" України звернулося до Президента Петра Порошенка з проханням сформувати державну програму щодо залучення інвестицій до геологічної, гірничодобувної та гірничопереробної галузей.

Про це заявив керівник Науково-просвітницького інвестиційно-геотоксикологічного центру товариства “Знання” України Володимир Пунько на прес-конференції в Укрінформі.

“Товариство “Знання” України та Науково-просвітницький інвестиційно-геотоксикологічний центр товариства “Знання” України звернулися 15 листопада з листом до Президента України Петра Порошенка, у якому пропонують провести в Україні інвестиційно-геотоксикологічну оцінку мінеральної сировини родовищ та проявів корисних копалин з метою формування бізнес-проектів із залученням фінансових інструментів та фондових механізмів. Пропозиції грунтуються на таких аргументах: Україна розвідує майже 20 тис. проявів корисних копалин, їх розробка промисловими підприємствами - позитивне явище для економіки. Нині видобувається менше 10% сировинних запасів. Причиною неактивного їх використання є відсутність інвестицій та інколи потреба в окремих видах сировини та їх продуктів”, - сказав Пунько.

За його словами, за минулий рік на експорт вийшли українські зернові, а це говорить про те, що промисловість країни впала. Це відбувається через те, що Україна не освоює мінерально-сировинну базу.

“На сьогоднішній день немає стартової точки, тому ми вважаємо, що дана презентація буде цією відправною точкою, аби керівництво країни повернулося обличчям до цього питання”, - наголосив Пунько.

У свою чергу голова Правління Товариства "Знання" України Василь Кушерець підкреслив, що Україна за своїми можливостями залишається потужною країною. Зокрема, ми володіємо перш за все матеріально-сировинними продуктами, аграрними ресурсами, а також людськими або інтелектуальними.

“Зараз усі ці ресурси фактично є основою для підйому економіки, це фактично нормальна практика, на якій зараз базуються країни, які швидко розвиваються”, - резюмував Кушерець.

Організація також пропонує відвідати семінари серії інвестиційно-геотоксикологічної експертизи родовищ корисних копалин з 5 по 10 грудня і з 12 по 17 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-