Нове укриття на ЧАЕС коштуватиме Україні 600 мільйонів на рік

Нове укриття на ЧАЕС коштуватиме Україні 600 мільйонів на рік

Фото
Укрінформ
Фінансування експлуатації нового безпечного укриття над енергоблоком №4 Чорнобильської АЕС коштуватиме Україні близько 600 мільйонів гривень на рік.

Про це на прес-конференції з нагоди завершення насування конфайнмента сказав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується фінансування експлуатації нового безпечного укриття, то у нас прораховані цифри - це близько 600 мільйонів (гривень) на рік. Ці кошти Україна почне витрачати після введення в експлуатацію укриття. З цього моменту Україна перестає робити внески до міжнародних фондів, за рахунок яких фінансувалося будівництво. Ці видатки є співрозмірними і ми запланували їх у бюджеті 2018 року", - зазначив міністр.

Фото: Михайло Палінчак.

Раніше Семерак заявив, що Україна розраховує на подальшу підтримку міжнародних партнерів після введення у експлуатацію нового безпечного конфайнмента.

У 2018 році, після введення в експлуатацію нового безпечного конфайнмента, розпочнеться розбирання нестабільних конструкцій об’єкту «Укриття» та залишків енергоблоку №4. Крім того, Україні необхідно здійснити розробку зазначеного проекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-