Литовський бізнес готовий інвестувати у «зелені» проекти в Україні

Литовський бізнес готовий інвестувати у «зелені» проекти в Україні

Укрінформ
Литва заявляє про зацікавленість в інвестуванні у проекти із вітрової та сонячної енергетики, а також у проекти з виробництва тепла та електроенергії з місцевих видів палива.

Про це повідомив голова Держенергоефективності України Сергій Савчук за підсумками зустрічі з тимчасовим повіреним у справах Литовської Республіки в Україні Гвідасом Керушаускасом та представниками литовських компаній, що працюють у сфері відновлюваної енергетики, інформує прес-служба відомства. 

«Україна розвиває відновлювану енергетику, опираючись на міжнародний досвід, у тому числі Литви. І вже сьогодні литовські компанії розглядають можливості реалізації «зелених» проектів в країні. Це свідчення того, що дійсно створюються сприятливі умови для роботи бізнесу у цій сфері, удосконалюється законодавча база», - сказав Савчук.

Під час зустрічі сторони також обговорили розвиток сонячної та вітроенергетики. Литовці поділилися своїми успіхами у цих сферах, зазначивши, що цьому сприяють прозорий ринок, зрозуміле правове поле, легкі умови отримання технічних умов на підключення до мереж.

За підсумками зустрічі сторони домовилися про подальше співробітництво. Зокрема, Держенергоефективності надасть литовській стороні перелік актуальних «зелених» проектів, які потребують інвестицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-