Гонтарева пояснила, як Нацбанк знизив інфляцію до 12%

Гонтарева пояснила, як Нацбанк знизив інфляцію до 12%

Укрінформ
Нинішній 2016 рік продемонстрував дієвість монетарної політики Національного банку України: зокрема, вдалося знизити інфляцію до цільового показника – 12%.

Про це заявила голова Нацбанку Валерія Гонтарева під час традиційної зустрічі із керівниками найбільших банків, повідомляє прес-служба НБУ.

"Після кризових 2014 та 2015 років, у 2016 році нам вдалося інструментами монетарної політики знизити інфляцію. На кінець 2016 року вона досягне нашого цільового показника – 12%. Наразі альтернативи інфляційному таргетуванню не існує, адже в наших умовах саме цей монетарний режим дає необхідні результати", - підсумувала Гонтарева.

Водночас голова НБУ наголосила на наявних ризиках для макроекономічної стабільності.

"Вкрай важливо продовжувати співпрацю з Міжнародним валютним фондом та отримувати фінансування за Програмою. Без підтримки МВФ та інших міжнародних донорів золотовалютні резерви вже наступного року почнуть зменшуватись, адже у 2017 році нам буде потрібно не тільки робити платежі за зовнішнім боргом на суму близько 1,6 млрд дол. США, але й повертати МВФ понад 1 млрд дол. США за програмою stand-by", - заявила Гонтарева.

За її словами, у цьому випадку фінансову стабільність гарантувати неможливо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-