РФ підтвердила скасування економічного форуму в Хорватії

РФ підтвердила скасування економічного форуму в Хорватії

Укрінформ
Посол Російської Федерації у Хорватії Анвар Азімов підтвердив скасування російсько-хорватського економічного форуму.

Про це повідомляє видання Total Croatia News.

"У мене є дуже важке завдання. Я люблю Хорватію і я глибоко поважаю Хорватію. Проте я глибоко стурбований майбутнім хорватсько-російських відносин. Моя задача як посла звести до мінімуму будь-які наслідки", - сказав Азімов.

"Ні для кого не секрет, що торгівля товарами з Хорватією знизилась майже на 50 відсотків. Це катастрофа. Передусім страждають хорватські експортери і фермери. Хорватсько-російський економічний форум повинен був відбутися в листопаді. Проте російські підприємці дуже патріотичні. Вони не підтримують режим санкцій. Вони не згодні з тим, що Хорватія підтримує ці санкції. Саме тому російські підприємці не були зацікавлені приїхати до Хорватії. І це є причиною того, чому хорватсько-рсійський економічний форум не відбувся", - зазначив посол.

Азімов згадав і про візит прем'єра Хорватії Андрея Пленковича до Києва.

"Передусім Пленкович висловив позицію ЄС щодо Криму і Донбасу, але я мушу наголосити, що є щонайменше 10 країн в Євросоюзі, які не роблять наголос на окупації Криму й Донбасу", - сказав він.

МЗС Росії висловило занепокоєння з приводу недавніх заяв Пленковича, що Хорватія готова передати Україні власний досвід щодо мирної реінтеграції окупованих територій, які були б застосовані до районів східної України, де урядові сили ведуть боротьбу з проросійськими повстанцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-