У ДП

У ДП "Зоря - "Машпроект" можуть забрати перемогу у тендері на модернізацію ГТС

Укрінформ
"Науково-виробничий комплекс газотурбобудування "Зоря" - "Машпроект" може втратити перемогу у тендері на модернізацію газотранспортної системи України, тож просить Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана взяти ситуацію під контроль.

Про це йдеться у відкритому листі колективу миколаївського держпідприємства до голови Кабміну, розповсюдженому прес-службою підприємства, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На початку листопада "Укртрансгаз" провів через систему закупівель ProZorro тендер на модернізацію трьох компресорних станцій української газотранспортної системи на суму 4,12 мільярда гривень. Перемогу здобуло Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання. Близько 30% запланованих робіт повинно виконати ДП "Зоря" - "Машпроект". Але процедура укладення контракту до сих пір не відбулася. З невідомих причин підписання угоди відкладається. На цьому тижні термін підписання закінчується. Колектив звертається до вас з проханням взяти ситуацію під свій контроль", - йдеться у листі до очільника уряду.

"Зоря" - "Машпроект" має багатий досвід реалізації найрізноманітніших проектів модернізації діючих та обладнання нових компресорних станцій магістральних газопроводів. Десятки таких проектів були впроваджені за межами України. 111 двигунів їхнього виробництва працюють в газотранспортної мережі нашої країни.

Підготовча робота до участі в тендері тривала майже півтора року. Були розроблені, розглянуті і опрацьовані кілька варіантів технічних рішень оснащення компресорних станцій, обраний найбільш актуальний. Запропонований проект успішно пройшов кілька експертиз, в тому числі дві державних експертизи. Конкурс був проведений абсолютно прозоро і в рамках законодавства України. Електронна система державних закупівель ProZorro акцептувала результати тендерів.

Як уже повідомляв Укрінформ, ДП НВКГ "Зоря" - "Машпроект" уклало договір на виробництво і поставку 9 газотурбінних двигунів ДГ-90 потужністю 16 МВт. Устаткування призначене для модернізації трьох компресорних станцій газотранспортної системи України: "Ананьїв", "Задніпровська" і "Південнобузька". Устаткування буде поставлено в складі газоперекачувальних агрегатів (ГПА) виробництва ПАТ "Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання". Загальна вартість спільного проекту 4 мільярди гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-