Нафта дешевшає на розбіжностях між країнами ОПЕК

Нафта дешевшає на розбіжностях між країнами ОПЕК

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються на торгах понеділка, продовживши різке падіння, що почалося в п'ятницю, на тлі відновлення сумнівів у здатності найбільших нафтовиробників досягти угоди про обмеження видобутку в ході запланованої на середу зустрічі.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на нафту Brent подешевшали на 0,25 відсотка до $47,12 за барель. Ф'ючерси на американську нафту WTI торгувалися біля позначки $45,96 за барель, що на 0,22 відсотка нижче попереднього закриття.

Зниження вартості нафти в понеділок послідувало за п'ятничним падінням котирувань більш ніж на 3 відсотки через розбіжності між країнами-членами ОПЕК та державами, що не входять в картель, включаючи Росію, з приводу умов нафтового пакту, спрямованого на обмеження видобутку та скорочення надлишку світової пропозиції, в результаті якого ціни на нафту впали більш ніж удвічі до 2014 року.

Попри протиріччя, трейдери говорять, що, як і раніше, чекають, що ОПЕК зможе цього тижня досягти якоїсь взаємної угоди про зниження видобутку.

Міністри країн ОПЕК зустрінуться у Відні в середу, 30 листопада, щоб обговорити спільне зниження обсягу видобутку приблизно до 32,5-33,0 мільйона барелів на добу.

На понеділок, 28 листопада, була запланована зустріч експертів країн ОПЕК і держав, які не входять у картель, але була скасована після відмови брати участь у ній Саудівської Аравії. Міністр енергетики Саудівської Аравії Халед аль-Фалех сказав у неділю, що це сталося через те, що поки не вдалося досягти домовленості всередині ОПЕК. На думку аль-Фалеха, ринок нафти сам знайде баланс у 2017 році, навіть якщо нафтовидобувні країни не будуть втручатися в його роботу, і тому збереження виробництва на поточному рівні може бути виправдано.

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 47,95 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 47,70 долара за барель, що на 54 центи нижче рівня закриття торгів ($48,24).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-