Апеляційний суд не дозволив притягнути до відповідальності Дубілета

Апеляційний суд не дозволив притягнути до відповідальності Дубілета

Укрінформ
Апеляційний суд Дніпропетровської області відмовив Національному банку в притягненні до адміністративної відповідальності голови правління Приватбанку Олександра Дубілета.

Про це йдеться в постанові суду від 16 вересня, повідомляє Асоціація українських банків.

У Жовтневий районний суд Дніпра надійшов протокол, складений 18 травня керівником інспекційної групи і начальником відділу перевірок банків управління нагляду департаменту фінмоніторингу НБУ.

Протокол був складений у зв’язку з тим, що голова правління Приватбанку не забезпечив надання документів та інформації на запити інспекційної групи.

Інспекційною групою були направлені запити від 18 квітня 2016 і 11 травня 2016 року. Запитувані документи інспекційній групі не було надано.

На думку НБУ, голова правління банку вчинив адміністративне правопорушення.

Вивчивши матеріали справи, Жовтневий районний суд Дніпра вирішив закрити провадження щодо притягення Дубілета до адміністративної відповідальності у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Представник Національного банку подав апеляційну скаргу, в якій просив прийняти нову постанову про накладення на голову Приватбанку адміністративного стягнення.

Апеляційну скаргу представника Національного банку суд залишив також без задоволення.

Нагадаємо, 41,66% акцій Приватбанку належать бізнесменові Ігорю Коломойському, 33,2525% – бізнесменові Геннадію Боголюбову. За даними НБУ, на 1 жовтня за розміром активів банк займав 1-е місце (271,8 млрд гривень) серед 100 діючих банків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-