У Мінінфраструктури визначились із сертифікацією електрокарів зі США

У Мінінфраструктури визначились із сертифікацією електрокарів зі США

Укрінформ
Міністерство інфраструктури дозволило імпортувати американські електрокари, деякі характеристики яких відрізняються від стандартів ЄС.

Про це написав генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко у Facebook.

"...Проблему вирішено. Опубліковано наказ МІУ, у якому передбачено можливість застосування альтернативних технічних «приписів» для автомобілів, які виробляють не в ЄС! Тобто, в Україну тепер буде можливо імпортувати автомобілі із США, не замінюючи при цьому скло, ремені безпеки тощо (світло тільки потрібно трохи впорядкувати)", - відзначив Назаренко.

Він нагадав, що місяць тому виникла проблема з сертифікацією електрокарів із США у зв'язку з тим, що стандарти ЄС по світлу, склу і ременям безпеки відрізняються від стандартів США. ВААІД 26 жовтня звернулася з цього приводу до міністра інфраструктури Володимира Омеляна, запропонувавши піти шляхом Канади, яка визнає і стандарти США, і стандарти ЄС. У Мінінфраструктури було створено робочу комісію, яка і знайшла рішення, відзначив Назаренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-