Гройсман і Орбан хочуть побудувати до 2020 року автостраду до спільного кордону

Гройсман і Орбан хочуть побудувати до 2020 року автостраду до спільного кордону

Укрінформ
Україна та Угорщина планують до 2020 року побудувати автостраду до угорсько-українського державного кордону.

Про це йшлося на зустрічі прем'єр-міністрів обох країн Володимира Гройсмана та Віктора Орбана, інформує Урядовий портал.

"Прем'єр-міністри України та Угорщини також пообіцяли та взяли на себе обов'язок до 2020 року побудувати автостраду до угорсько-українського кордону", - ідеться в повідомленні.

Крім того, за пропозицією Гройсмана сторони домовилися доручити міністрам закордонних справ країн спільно з керівниками прикордонних та митних служб опрацювати питання щодо запровадження спільного прикордонного контролю та можливість покращення роботи існуючих КПП, щоб забезпечити максимально комфортний та швидкий перетин кордону для громадян.

Глава уряду України також запропонував провести чергове засідання Комісії з питань транскордонного і прикордонного співробітництва й наголосив на необхідності збільшення кількості дозволів без оплати дорожніх зборів для українських перевізників на 2017 рік.

"Володимир Гройсман та Віктор Орбан домовилися, що уряди обох країн найближчим часом сформують і узгодять календарний план реалізації пріоритетних проектів між двома країнами і одразу розпочнуть його реалізацію, - зазначили в прес-службі Кабміну.

Разом з тим, Прем'єр-міністр України подякував угорському колезі за надання кредиту в 50 млн євро на розбудову прикордонної інфраструктури.

У цьому контексті Гройсман запропонував після підписання та набуття чинності цієї фінансової Угоди невідкладно перейти до практичної реалізації спільно визначених проектів, зокрема будівництва об'їзної дороги навколо м. Берегове та реконструкції автомобільної дороги "Берегове-Мукачеве", розширення та модернізації пункту пропуску "Берегшурань-Лужанка (Астей)", будівництва нового пункту пропуску "Нодьходош-Велика Паладь" та запровадження на ньому спільного прикордонного та митного контролю, будівництва нового мосту через р. Тису поблизу міжнародного пункту пропуску «Чоп-Загонь», автомобільного сполучення між Дийда (Берегдийда) - Берегдароц.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-