НБУ не хоче переведення Фонду гарантування на

НБУ не хоче переведення Фонду гарантування на "ручне" управління

Укрінформ
Національний банк не підтримує законопроекти №5256 щодо змін до законів «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» та №5257 «Про Національний банк України», які, на думку регулятора, є спробою згорнути процес реформування фінансового сектору в Україні. 

Про це повідомляє регулятор у Facebook.

«НБУ вважає законопроект №5257 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення прозорості діяльності Національного банку України та підвищення його відповідальності перед суспільством» спробою згорнути процес реформування фінансового сектору в Україні та зашкодити виконанню Національним банком цілей щодо зниження інфляції. Він позбавляє НБУ інституційної, політичної та фінансової незалежності. Це повністю змінює ідеологію закону щодо незалежності центробанку та розподілу компетенцій його органів, розроблених відповідно до рекомендацій місії МВФ та закладених останніми змінами 2015 року», - йдеться у повідомленні.

Крім того, НБУ не підтримує законопроект №5256 «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», який «фактично переведе ФГВФО на «ручне» управління, тобто повністю позбавить Фонд гарантування інституційної незалежності, яка йому стратегічно необхідна для неупередженого і професійного виконання своєї роботи». 

В той же час, Національний банк впевнений, що нардепи підтримають шлях реформ та не нашкодять забезпеченню регуляторами макроекономічній стабільності в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-