Ціна на Brent тримається біля позначки $49 за барель

Ціна на Brent тримається біля позначки $49 за барель

Укрінформ
Ціни на нафту майже не змінилися на ранкових торгах у четвер на тлі невизначеності напередодні саміту ОПЕК і низької активності у зв'язку з Днем подяки у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на нафту сорту Brent зросли на 0,04 відсотка до $48,97 за барель. Ф'ючерси на американську нафту WTI торгувалися біля позначки $48,01, на 0,05 відсотка вище попереднього закриття.

Більшість аналітиків вважають, що ОПЕК вдасться досягти якоїсь взаємної угоди про зниження видобутку, незважаючи на відсутність єдності серед членів картелю щодо того, кому і на скільки потрібно скорочувати її обсяги. При цьому трейдери сумніваються, що цього буде досить для зниження надлишку на світовому ринку.

"Ми чекаємо, що ОПЕК досягне угоди на саміті картелю, який пройде наступного тижня у Відні... Якщо все пройде добре, і ОПЕК справді укладе угоду, ціна нафти Brent, ймовірно, проб'є річний максимум в $53 за барель", - вважають аналітики банку ANZ.

За підсумками неформальної зустрічі у вересні в Алжирі члени Організації країн-нафтоекспортерів вперше за вісім років домовилися знизити видобуток до 32,5-33 мільйонів барелів на добу для підтримки цін на сировину. Засідання ОПЕК, до якого можуть приєднатися і виробники поза картелю, включаючи Росію, пройде 30 листопада.

Станом на 9:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 49,10 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 48,94 долара за барель, що на один цент нижче рівня закриття торгів ($48,95).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-