Paying Taxes: експерт сказав, як поліпшити позицію України

Paying Taxes: експерт сказав, як поліпшити позицію України

Укрінформ
Поліпшити позицію України у світовому рейтингу Paying Taxes за легкістю сплати податків можна не лише шляхом змін Податкового кодексу, але й спростивши форму податкових декларацій та покращивши якість електронних сервісів для подання податкової звітності бізнесом.

Про це на прес-конференції в Києві "Результати дослідження групи Всесвітнього банку: оцінка позиції України у світовому рейтингу простоти сплати податків" заявив партнер PwC Україна В'ячеслав Власов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Рейтинг Paying Taxes показує, що дотримання податкових правил займає у бізнесу значну кількість часу. Ми замикаємо рейтинг за цим показником серед країн Східної Європи і Центральної Азії і належимо до країн ЄС з найгіршими показниками. Зміна цієї ситуації можлива не лише шляхом змін Податкового кодексу, але й за допомогою, наприклад, спрощення форм податкових декларацій і поліпшення електронних сервісів, що надаються державі бізнесом», - сказав він.

Власов зазначив, що у зв'язку з істотним зниженням у 2016 році ставки ЄСВ, очікується подальше покращення позиції України в рейтингу Paying Taxes.

Піднятися в рейтингу за легкістю сплати податків Україні, за словами експерта, можна також шляхом повернення до річної звітності з податку на прибуток, усунення вимог до здійснення комерційного документообігу в паперовому виді, відмовою від податкових накладних, введенням сплати ПДФО один раз на місяць, а не при кожній виплаті доходу.

У щорічному рейтингу Paying Taxes, що проводиться мережею фірм PwC і групою Всесвітнього банку, за легкістю податків Україна посіла 84 місце серед 190 країн, втративши за рік одну позицію через збільшення часу на заповнення звітності щодо податків. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-