Японія готує низку інвестпроектів в Україні - Мінінфраструктури

Японія готує низку інвестпроектів в Україні - Мінінфраструктури

Укрінформ
Японські інвестиції можуть бути спрямовані в транспортну інфраструктуру України для реалізації проектів мостового переходу через р. Південний Буг у м. Миколаїв та розвитку портової інфраструктури Одеської та Миколаївської області.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України за підсумками робочого візиту в Японію урядової делегації на чолі з першим віце-прем’єр-міністром України Степаном Кубівим.

Зокрема, під час зустрічі з представниками Японської агенції з міжнародного співробітництва (JICA), Японської організації міжнародної торгівлі (JETRO) та найбільших компаній, які входять до Японської федерації бізнесу (KEIDANREN), було обговорено проекти залучення японських інвестицій в транспортну інфраструктуру, а саме:

- будівництво мостового переходу через р. Південний Буг у м. Миколаїв;

- розвиток портової інфраструктури Одеської та Миколаївської області (днопоглиблювальні роботи та реконструкція причалів).

Крім того, у засіданні Комітету розвитку співпраці з Україною взяли участь понад 30 японських корпорацій, серед яких Marubeni, Sumitomo, Nippon Steel, Itochu та Mitsubishi.

Сторони домовилися погодити експертний звіт JICA з вивчення логістичного потенціалу транспортної системи півдня України, включаючи проект надання кредиту на будівництво мосту в Миколаєві до червня 2017 року, та організувати участь японських компаній в інвестиційних проектах в Україні.

У разі збільшення пасажиропотоку між Японією та Україною Міністерство інфраструктури запропонувало розглянути проект Угоди про повітряне сполучення та відкриття прямого авіарейсу між Києвом та Токіо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-